HISTORIE

Hurtigkarl Pejsen og dens historie startede på Jans tidligere restaurant i Ålsgårde. Den lå direkte ud til Øresund, og da Jan ikke kunne finde en pejs, der var i stand til at håndtere de vekslende vinde ved kysten, tog han sagen i egen hånd. Resultatet blev en udendørspejs, som nemt kan flyttes rundt på alt efter vindens skifte, og kigger man godt efter, kan man se, at mange af pejsens detaljer tager deres udgangspunkt i det maritime.

Som en naturlig ting for kokken, skulle der selvfølgelig laves en grill til pejsen. I mange år havde Jan grillet på sin bedstemors gamle dørrist, da rillerne på den nedslidte støbejernsrist udgjorde den perfekte stegeflade, og derfor var det ganske oplagt, at lade bedstemors støbejernsrist danne grundlaget for designet af pejsens grillrist.

Resultatet blev en grill, pejs og udendørs bålsted i en og samme løsning!

Rygeplade:

Sidste ”skud på stammen” er en frontplade til pejsen, der kan anvendes til varm rygning. Kun fantasien sætter grænser for nyheder i dit køkken! der kan ryges sild, Makrel, laks, kartofler, grønsager, tofu, olivenolie, andebryster og meget mere.

Resultatet er Hurtigkarl grill, pejs, rygeovn og udendørs bålsted i en og samme løsning!

//

HISTORY

The story of the Hurtigkarl Outdoor Fireplace & Grill starts at Jan Hurtigkarl’s former restaurant in Ålsgårde. It was situated just off the coast of Øresund, and when Jan found it quite impossible to find a fireplace that was able to handle the ever-changing coastal winds, he took the matter into own hands. The result became an outdoor grill and fireplace that is easily moved around with depending on the change in wind, and if you look closely, you can see that many of the fireplace’s details take their point of departure in the maritime.

As a natural thing for the chef, it was quite obvious that the fireplace needed a grill. For many years Jan had grilled on his grandmother’s old door grate because the grooves on the worn cast iron grate, provided him with the ideal cooking surface. Therefore, Jan decided to let grandmother’s cast iron grate form the basis for the design of the fireplace’s grill.

A front plate for Smoking. The most recent addition is a front plate for the fireplace, used for hot Smoking.

Only the imagination sets the limits! You can smoke herring, mackerel, salmon, potatoes, vegetables, tofu, olive oil, duck breasts and much more.

The result is a Hurtigkarl grill, smoking stove and outdoor fireplace in one solution!

Hurtigkarl Grill & Pejs - fotograferet i Ålsgårde
Hurtigkarl Pejsen – fotograferet i Ålsgårde