JAN HURTIGKARL

Hurtigkarl blev uddannet ved SAS Royal Hotel i København i 1970 og begyndte samme år som commis specialise ved Hôtel Ritz I Paris I 1972 vendte han hjem og blev køkkenchef på Restaurant Gastronomique hos sin far Roy I Det kongelige Haveselskab på Frederiksberg, hvor han var til 1979.

Han åbnede samme år sin egen restaurant “ Hos Jan Hurtigkarl ” i Dronningens Tværgade, restauranten blev senere omdøbt til Les Étoiles.

I sommeren var han på 1988 restauranten på Jekels Hotel i Gl. Skagen.

I 1989 åbnede han sin egen restaurant i Ålsgårde, Jan Hurtigkarl & Co. Restauranten drev han frem til 2007 I disse år udviklede han et meget personligt, opfindsomt, globalt tematiseret køkken omkring en ny fremmed region hver sæson.

I år 2008 kom Jan tilbage til haveselskabet, efter en større renovering åbnede han restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Det Kgl Danske Haveselskabs Have i kompagniskab med Jakob Mielcke.

Han blev særligt kendt for sine madprogrammer I DR 1975 – 1983 hvor han arbejdede sammen med sin far, Roy HurtigkarI 1982 modtog Jan Hurtigkarl Ejler Jørgensen-prisen, og i År 1983 blev han kåret til Årets kok og I 1984 blev han tildelt en stjerne i Michelin–guiden.

CV - Jan Hurtigkarl

1965 - 1969: Danmark, København, Uddannet kok fra Hotel d´AngelterreRoyal Hotel

1969 - 1971: Frankrig, Paris, Hotel Ritz, Efteruddannelse Commis specialize

1972: Frankrig, Roanne, Restarant Troisgros

1973: Frankrig, Lyon, Restaurant Paul Bocuse

1974 - 78: Danmark, Frederiksberg, Køkkenchef Restaurant Gastronomique, Det Kongelige Haveselskab

1978 - 79: Tyskland, Kiel, Gastronomisk rådgiver, Tuker Restaurant.

1979 - 87: Danmark, København, Chef – Restauratør Les Etoiles

1987: Danmark, København, Food & Beverage Manager, Royal Hotel

1988: Danmark, Skagen, Restauratør Jekels Hotel

1989 - 08: Danmark, Ålsgårde, Chef –Restauratør Jan Hurtigkarl & Co.

2008 - 2020 : Danmark, København, Medejer & Adm. Direktør, Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, i kompagniskab med Jakob Mielcke Hansen

Fra 2021:  Jan hurtigkarl & Co

Konsulent firma indenfor hotel og restaurant branchen.

Salg af Hurtigkarl grill, pejs, rygeovn og udendørs bålsted i en og samme løsning!

Gæste optræden/ pop up event med mit globalt tematiseret køkken udviklet med inspiration fra mine gastronomiske opdagelse rejser i årene med restaurant Jan Hurtigkarl & Co i Ålsgårde.

Priser & TV 

1981: Gastronomiske Akademis Pris

1982: Ejler Jørgensens Pris

1983: Vinder af Årets kok

1984: 1. stjerne i Michelin Guide

1999: Gastronomiske Akademis pris

2000: Vinder af årets ret

2011: Champagne Prisen

1975 - 1984: TV Køkken udsendelser for Dr.1

2009 - 2016: TV Køkken for Lorry TV2