Hurtigkarl blev uddannet ved SAS Royal Hotel i København i 1970 og begyndte samme år som commis specialise ved Hôtel Ritz I Paris I 1972 vendte han hjem og blev køkkenchef på Restaurant Gastronomique hos sin far Roy I Det kongelige Haveselskab på Frederiksberg, hvor han var til 1979.
Han åbnede samme år sin egen restaurant “ Hos Jan Hurtigkarl ” i Dronningens Tværgade, restauranten blev senere omdøbt til Les Étoiles.
I sommeren var han på 1988 restauranten på Jekels Hotel i Gl. Skagen.
I 1989 åbnede han sin egen restaurant i Ålsgårde, Jan Hurtigkarl & Co. Restauranten drev han frem til 2007 I disse år udviklede han et meget personligt, opfindsomt, globalt tematiseret køkken omkring en ny fremmed region hver sæson.
I år 2008 kom Jan tilbage til haveselskabet, efter en større renovering åbnede han restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Det Kgl Danske Haveselskabs Have i kompagniskab med Jakob Mielcke.
Han blev særligt kendt for sine madprogrammer I DR 1975 – 1983 hvor han arbejdede sammen med sin far, Roy HurtigkarI 1982 modtog Jan Hurtigkarl Ejler Jørgensen-prisen, og i År 1983 blev han kåret til Årets kok og I 1984 blev han tildelt en stjerne i Michelin–guiden.
CV - Jan Hurtigkarl
1965 - 1969: Danmark, København, Uddannet kok fra Hotel d´Angelterre, Royal Hotel
1969 - 1971: Frankrig, Paris, Hotel Ritz, Efteruddannelse Commis specialize
1972: Frankrig, Roanne, Restarant Troisgros
1973: Frankrig, Lyon, Restaurant Paul Bocuse
1974 - 78: Danmark, Frederiksberg, Køkkenchef Restaurant Gastronomique, Det Kongelige Haveselskab
1978 - 79: Tyskland, Kiel, Gastronomisk rådgiver, Tuker Restaurant.
1979 - 87: Danmark, København, Chef – Restauratør Les Etoiles
1987: Danmark, København, Food & Beverage Manager, Royal Hotel
1988: Danmark, Skagen, Restauratør Jekels Hotel
1989 - 08: Danmark, Ålsgårde, Chef –Restauratør Jan Hurtigkarl & Co.
2008 - 2020 : Danmark, København, Medejer & Adm. Direktør, Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, i kompagniskab med Jakob Mielcke Hansen
Fra 2021: Jan hurtigkarl & Co
Konsulent firma indenfor hotel og restaurant branchen.
Salg af Hurtigkarl grill, pejs, rygeovn og udendørs bålsted i en og samme løsning!
Gæste optræden/ pop up event med mit globalt tematiseret køkken udviklet med inspiration fra mine gastronomiske opdagelse rejser i årene med restaurant Jan Hurtigkarl & Co i Ålsgårde.
Priser & TV
1981: Gastronomiske Akademis Pris
1982: Ejler Jørgensens Pris
1983: Vinder af Årets kok
1984: 1. stjerne i Michelin Guide
1999: Gastronomiske Akademis pris
2000: Vinder af årets ret
2011: Champagne Prisen
1975 - 1984: TV Køkken udsendelser for Dr.1
2009 - 2016: TV Køkken for Lorry TV2