Hel pighvar ca 300 gr pr kuvert
Frisk timian og olivenolie
2 citroner
500 g nye kartofler
1 dl olivenolie
1 citron
1 bdt purløg
salt og peber
vinaigrette kartofler
kartoflerne renses og koges. Når de er møre tages vandet fra og kartoflerne masse let under tilsætning af olivenolie og citronsaft samt salt og peber fra møllen. Til sidst tilsættes maser af skåret purløg.
purløgs olie
3 bdt. Purløg + Persille ?
2 ½ dl neutralsmagende olie
Skyl, afdryp, og hak krydderurterne groft. Varm olien op til 70 grader. Kør krydderurter og den varme olie på en blender. Lad trække til dagen efter. Sigt olien gennem et klæde. Du kan f.eks godt lave dobbelt portion, da denne olie holder sig på køl i mange uger.
Pighvarren renses hovedet skæret af og fisken flækkes ned langs ryggen
og deles derefter i 4 stykker. Pighvar stykkerne tørres og marineres med i olivenolie og frisk timian Pighvar stykkerne grilles på begge sider sammen med marinerede halve citroner.
Anret grillet pighvar med citroner og kartoffelvinaigrette og purløgs olie.